Forside » Artikler » Sådan vasker du bambus strømper

Bambus strømper er på rekordtid blevet voldsomt populære i Danmark og det er ikke uden grund. Bambus fibre har mange egenskaber, der gør dem overlegne i forhold til almindelige sokker. Men hvordan og hvorledes med vask og pleje af nye bambus strømper? I denne guide giver vi dig svar på de mest almindelige spørgsmål om, hvordan du vasker og plejer dine nye bambusstrømper.

Maskinvask af bambus strømper

Vi anbefaler at du vasker dine bambus strømper på maks. 40 grader. Hvis du vasker dem ved højere temperaturer, risikerer du at bambus fibrene mister deres specielle egenskaber. Hvis du tilsætter skyllemiddel til din vask, når du vasker bambus strømper, anbefaler vi at du bruger en mild skyllemiddel. Det er vigtigt at du ikke overdoserer.

Der gælder samme regler for sortering af vask som sædvanligvis. Du skal undlade at vaske kulørte strømper sammen med hvide strømper.

Tørretumble bambus strømper

Bambus strømper har bedst af lufttørre ved at blive hængt til tørre på eks. en tørresnor. Den hårde varme som sokkerne udsættes for, når de kommer i en tørretumbler, kan skade bambus fibrene og medvirke til at sokkerne krymper. Når bambus fibrene skades af varme, påvirker det strømpernes egenskaber.

Skades bambus fibrene, kan det resultere i at strømperne bliver mindre bløde, mister elasticitet, bliver mindre åndbare, osv. Ved at hænge dine sokker til tørre på eks. en tørresnor, skåner du bambus fibrene, bibeholder farve og sokkernes elasticitet.

Vælger du alligevel at tørretumble dine bambus sokker, anbefaler vi at du bruger et mildt tørreprogram, hvor luften ikke bliver for varm.

Opbevaring af bambus strømper

Der er ikke særlige krav til opbevaring af bambus sokker. De skal blot holdes væk fra varme.

Følger du anvisningerne her i artiklen, har du altid friske og bløde bambus strømper. Skal de være ekstra lækre når du tager dem på, kan du lægge dem sammen i der hvor du opbevarer dine strømper.

Der findes forskellige kvaliteter af bambus strømper med forskellige sammensætninger af bambus og andre tekstiler, der giver strømperne forskellige egenskaber. Hos Flottesokker.dk sælger vi billige bambus strømper i en høj kvalitet, hvor sammensætningen af bambus fibre, polyester og spandex giver dig alle bambus fibrenes gode egenskaber kombineret med den rette mængde elasticitet og komfort. Følger du vaskeanvisningerne og vejledningen her i artiklen, er du sikret gode bambus strømper, der vil holde sig bløde og komfortable længe.