Forside » Artikler » Sådan vasker du dine sokker

Her finder du svar på alle spørgsmål du måtte have i forbindelse med hvordan du skal vaske dine sokker for at undgå unødig slid og holde dem friske og lækre. Vores guide til at vaske dine sokker er skrevet med udgangspunkt i vores egne sokker, men du kan også sagtens bruge den som rettesnor til, hvordan du vasker dine egne sokker.

Sådan tager du dig godt af dine sokker

Selv om sokker er den mest undervurderede beklædningsdel, er det vigtigt at tage sig godt af dem. På den måde kan man forlænge sokkernes levetid og sikre at de forbliver friske og bløde i længere tid.

Sådan maskinvasker du dine sokker

Bare rolig – vi vil ikke opfordre til at du vasker dine sokker i hånden. Men hvis du følger disse 4 simple regler når du vasker dine sokker i vaskemaskinen, sikrer du at de holder sig lækre og friske i lang tid.

1. Vend vrangen ud på dine sokker inden du smider dem i vaskemaskinen. Langt de fleste bakterier sætter sig på indersiden af dine sokker. Så ved at vende dem på vrangen, sikrer du at de bliver mere rene. Det er de selv samme bakterier, der danner en såkaldt “smørsyre”, som giver sure tæer. Du modvirker altså også sure tæer ved at vaske dine sokker på vrangen.

2. Sorter dine sokker efter farve og undlad at blande sorte sokker sammen med hvide sokker. Dette gælder også kulørte sokker og sokker med farvede print. Blander du eks. røde sokker sammen med hvide sokker, risikerer du at dine hvide sokker bliver pink. Bevares, pink sokker kan også noget – men der anbefaler vi at du i stedet kigger på vores udvalg af pink sokker.

3. Brug altid en mild skyllemiddel. Især når du vasker sorte og kulørte sokker.

4. Vask dine sokker i koldt vand og ved en lav centrifugeringshastighed.

Punkt 3 og 4 beskytter dine sokker mod at miste farven, få huller og løse tråde. Det er særligt vigtigt når du vasker farvede sokker, så som sorte sokker.

Vask af hvide tennissokker

Når du vasker hvide tennissokker behøver du ikke at være helt lige så forsigtig. Du kan sagtens vaske dine hvide tennissokker sammen med hvide håndklæder og hvidt sengetøj. Her kan du også med fordel tilføje en lille smule blegemiddel. Dette vil være med til at holde dine sokker helt hvide, vask efter vask.

Vask af sjove sokker og kulørte sokker

Når du vasker sjove sokker med kulør og farvede print, er det bedst helt at undgå skyllemiddel. Hold dig i stedet til koldt vand, som nævnt i punkt 4. Koldt vand forlænger levetiden for dine sokker, beskytter mod slid og krympede sokker.

Ovenstående gør sig også gældende når du vasker vores sorte sokker. Ved at undgå brug af skyllemiddel, bibeholder du sokkernes sorte farve bedst muligt.

Vask og pleje af bambus sokker

Bambus fibre har mange egenskaber som kræver pleje og korrekt vask at bibeholde. Vi har skrevet en artikel om vask og pleje af bambus sokker, som du bør læse hvis du af gode grunde er en af de mange kunder, der er blevet glade for vores bambus sokker.

Undgå at tørretumble dine sokker

Selv om det er nemt og praktisk at tørretumble dine sokker, er det faktisk noget du helst skal undgå, hvis du ønsker at forlænge levetiden for dine sokker. Ud over at tørretumbling af sokker forringer deres levetid, er det også dyrere for dig at tørretumble dine sokker. Altså er det bedste du kan gøre for at forlænge levetiden for dine sokker, at hænge dem til tørre efter vask.

Den primære årsag til at du skal undgå at tørretumble dine sokker er, at det ødelægger elasticiteten i dine sokker. Den intensive varme, som de udsættes for under tørretumblingen, ødelægger fibrene i sokkerne og gør dem slappe og kedelige.

Hvis du alligevel vælger at tørretumble dine sokker, bør du gøre det på lav varme for at skåne du dine sokker mest muligt under tørretumblingen.