Forside » Artikler » Hvorfor bambus?

At producere tøj i bambus er ikke en ny ting. Det første patent til tekstilproduktion af bambus er fra 1864, men det er først i dette årtusinde, at bambus for alvor har gjort sit indtog i garderoben – og ikke mindst i produktionen af sokker.

At der skulle gå så længe før bambus blev brugt til produktion af bl.a. sokker, skyldes sandsynligvis at produktionen er effektiviseret væsentligt. Særligt i nyere tid, hvor bæredygtighed er blevet et nøgleord.

Bambussokker er det klimavenlige valg

Ved produktion af et par bambussokker, er der kun brugt en tredjedel af den mængde vand, der ellers ville være blevet brugt ved produktionen af et par traditionelle bomuldssokker.

Bambus har nemlig en lang række fordele, sammenlignet med bomuld. Ud over at kræve mindre vand, forplanter bambus sig også selv, hvor bomuld skal genplantes. Bambusplanterne er også mere hårdfør og kræver mindre pleje – dette betyder at der går færre planter til spilde. Ydermere udnyttes arealet bedre, da bambus bliver langt højere end bomuldsplanter.

Sokker med god samvittighed

Du kan altså gå i sokker med god samvittighed, når du går i bambussokker. Det er ikke kun din samvittighed, der er god – bambus sokker er også fantastiske sokker med en masse fordele ift. de mere traditionelle sokker af bomuld.

Du skal vælge sokker lavet af bambus, da de er…

✓ Blødere end silke
✓ Åndbare for dine fødder
✓ Giver friskere fødder og reducerer tendens til sure tæer
✓ Svedabsorberende
✓ Antibakterielle
✓ Miljøvenlige
✓ Det mest miljøvenlige tekstil du kan købe

Kvaliteten af bambus sokker er rigtig god. Det er klart, at der også med sokker lavet af bambus fibre findes billige modeller, der ikke holder til megen brug og slidtage. Men hvis man køber sine sokker i en ordentlig kvalitet og ellers plejer dem efter anvisningerne, kan de holde flere år. Bambus sokker mister heller ikke sine egenskaber og kan sagtens forblive bløde efter mange ture i vaskemaskinen. Det handler som sagt alene om at pleje dem rigtigt og vaske dem efter anvisningerne. Vi har skrevet en artikel om, hvordan man vasker og plejer sine bambus sokker uden at de mister deres gode egenskaber.